Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Китай рухався в рамках своєї економічної моделі, яку він адаптував під власні внутрішні специфічні умови, а також інтегрував із політичною системою», - зазначив Олексій Кущ.

За словами експерта, головна особливість розвитку Китаю полягала в тому, що політична система координувалася з економічною та навпаки: будь-які рішення в рамках політичної та економічної систем не суперечили один одному, а були взаємопов'язані.

«Використовувалися принципи конфуціанства, соціальної держави, а також принципи ринкової економіки», - сказав Олексій Кущ.

Як зазначив економіст, для будь-якої молодої економіки, що розвивається, є дві моделі розвитку: вашингтонський чи пекінський консенсуси – це типи макроекономічної політики. За словами експерта, вашингтонська модель була застосована у багатьох країнах, у тому числі й в Україні, але не в усіх вона прижилася, а також були держави, які балансували між пекінською та вашингтонською моделями, як, наприклад, Індонезія.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Найневдалішим прикладом застосування вашингтонської моделі є Болівія, де, на думку Олексія Куща, не залишилося промисловості, а населення займається транспортуванням листя коки, що є основним інгредієнтом для виробництва кокаїну: там вашингтонська модель не прижилася.

Як повідомляв Знай.ua, Вадим Кабанчук пояснив, які реальні шанси на вторгнення Білорусі.

Також Знай.ua повідомляв, що у ЗМІ розповіли про головний інструмент російської пропаганди.