Про це він розповів у програмі «Особистість» із Сергієм Дойком.

Як зазначає експерт, дійсно є така заява, що взимку у багатоквартирному будинку в Україні тепер температура становитиме 16 градусів. Загалом же, розповідає він, мінімальна норма була 18 градусів, але фактично завжди була 22. Принагідно гість програми зауважує, що в деяких європейських країнах і є такі норми, хоч для української зими це і буде прохолодно.

«Питання набагато складніше, ніж про температурний режим. Якщо це буде 16 градусів, ми повинні зрозуміти, що в багатоквартирному будинку немає стабільно підтримки температури 16 градусів у всьому будинку. У нас 180 тисяч багатоквартирних будинків, з них 145 тисяч потребує негайного капітального ремонту – це означає утеплення, заміна електротеплових мереж в будинку, це встановлення індивідуальних теплових пунктів», - пояснює Олег Попенко.

За його словами, всього 5% зі всіх будинків обладнані ІТП, а це якраз-таки і дає підтримувати однакову температуру у всьому багатоквартирному будинку. Інакше, попереджає експерт, поки на нижньому поверсі будинку буде 16 градусів, на верхньому – тільки 12, тому що втрати у багатоквартирному будинку складають до 40%.

Також гість програми ставить питання щодо тих областей, де йдуть активні бойові дії, де постійні обстріли, де живе максимум 10-15% людей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Більшість цих людей проживають у багатоквартирних будинках. І тут проблема виникає такого характеру: як подавати тепло у будинок, у якому живе 10% людей? Чи є сенс його взагалі опалювати?», - запитує Олег Попенко.

Як повідомляв Знай.ua, Кабанчук пояснив, які реальні шанси на вторгнення Білорусі.

Також Знай.ua писав про те, що Кабанчук розповів, як спецназ Лукашенка придушував протести у Білорусі у 2020 році.