Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Посилаючись на дані міністра охорони здоров’я, журналістка повідомляє, що зараз ціни на лікарські препарати зросли в середньому десь на 15%.

«Внаслідок бойових дій в Україні знищено понад 500 аптек та багато складів із ліками та сировиною, що просто вплинуло на ситуації з медикаментами в Україні», - зазначає Катерина Котенкова.

Водночас Україна, розповідає вона, продовжує виробляти ліки, але використовує для них переважно імпортну сировину, а її ціна вища, зокрема, через вартість доставки. Загалом же, каже журналістка, із цим проблеми виникають відразу на декількох напрямках: і терміни доставки, і сама доставка, і ціни на сировину. Тому, констатує журналістка, варто розраховувати на подальше зростання цін на ліки.

«Президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк попереджає, що через те, що Верховна Рада заборонила ввезення ліків з росії та Білорусі, також від низки міжнародних компаній, які постачають ліки в ці країни, є загроза виникнення дефіциту ліків від діабету, від гіпертонічної хвороби та епілепсії», - повідомляє Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Окрім цього, додає вона, є ймовірність деякого скорочення пропозиції антибіотиків в аптеках до серпня через підвищений попит на них, який спричинило нововведення щодо обов’язкової наявності електронного рецепту для придбання антибіотиків.

Як повідомляв Знай.ua, Юнус пояснив, що впливає на масштаб військової підтримки із Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Росс анонсував визволення українських територій восени.