Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«З 1 жовтня деяким категоріям пенсіонерів підвищать пенсійні виплати та призначать доплати», - повідомляє Катерина Котенкова.

Зокрема, розповідає вона, розмір пенсій за віком зросте для непрацюючих українців, які вже досягли 65 років, при цьому жінки повинні мати страховий стаж не менше, ніж 30 років, а чоловіки – не менше, ніж 35 років.

«Також пенсіонерам від 70 до 75 років мають намір щомісяця нараховувати компенсаційну виплату в розмірі саме 300 гривень за умови, якщо загальна сума не перевищить 10 тисяч 340 гривень 45 копійок. Якщо ж людині виповниться 70 років після 1 жовтня, таку виплату буде встановлено з дати досягнення саме 70-річного віку, - розповідає Катерина Котенкова.

Як зазначає журналістка, у Пенсійному фонді розповіли, що для осіб віком від 70 років, яким вже призначено пенсію, мінімальний розмір виплати зросте до 3 тисяч гривень. Вона додає, що обов’язкова умова підвищення - наявність страхового стражу у чоловіків 35 років та в жінок 30 років. Якщо ж стаж менший, пояснює журналістка, то виплати будуть визначатися пропорційно до наявного страхового стажу, виходячи з розміру 3 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко заявив, що без ІТП у багатоквартирних будинках температура буде набагато нижчою за 16 градусів.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова пояснила, чому в Україні зросла вартість ліків.