Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Можна отримати допомогу від ООН. Міністерство соціальної політики уклало меморандум про взаєморозуміння із Всесвітньою продовольчою програмою, відповідно до якого внутрішньо переміщені особи серед найбільш вразливих груп отримають додаткові до державних програм грошові виплати», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, виплата додаткової грошової допомоги буде здійснюватися за 3 місяці в розмірі 2200 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше, ніж на 3 осіб. Цю допомогу, додає журналістка, можна отримати через Нову пошту або ПриватБанк.

За її словами, із кодом від партнера ООН в Україні треба прийти у відділення Нової пошти та сказати оператору, що потрібно отримати переказ від Western Union, назвати цей код, показати документ, який засвідчує особу, а з питанням нарахування грошей допомоги можна звертатись по гарячій лінії Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні за телефоном 0800307711.

«Як отримати допомогу від ООН через ПриватБанк? Повідомляють, що після оформлення допомоги Western Union надсилає код переказу в смс-повідомленні на мобільний телефон отримувача. Якщо немає мобільного телефона, треба ввести свої дані на сайті програми та отримати код банківського переказу в паперовому вигляді на поточну адресу проживання», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Отримати переказ Western Union від ООН за кодом, зазначає журналістка, можна такими способами: через Приват24, у банкоматах, у терміналах самообслуговування, у відділеннях банку, зарахувати на карту за телефоном клієнтської підтримки 3700.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що після ленд-лізу російська армія не матиме шансів продовжувати окупацію.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, на чому базуватиметься проєкт майбутньої України.