Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроєкт №7427 щодо мораторію на підвищення тарифів на комуналку у воєнний час. За її словами, цей документ передбачає компенсацію різниці в реальних та зафіксованих тарифах для постачальників тепла і води, а також операторів системи розподілу газу. Крім цього, додає вона, для постачальників газу передбачено компенсацію втрат, яку вони зазнають внаслідок бойових дій, а також через борги споживачів.

«Гроші хочуть взяти у міжнародних партнерів. За словами нардепа Ярослава Железняка українська влада розраховує отримати понад 180 мільярдів гривень міжнародної допомоги. 150 мільярдів хочуть направити на компенсацію цієї різниці між реальними та фіксованими тарифами на газ. І 38 мільярдів планують дати в регіони на компенсацію різниці у тарифах на комуналку», - повідомляє Катерина Котенкова.

Щодо боргів споживачів, зазначає вона, то законопроєктом передбачено заборону для постачальників газу примушувати споживачів гасити заборгованість у повоєнний час. Але й тут, підкреслює журналістка, є свої нюанси.

«Один законопроєкт, де забороняється для постачальників газу примушувати споживачів вибивати борги, простими словами. Але є ще інший законопроєкт, у якому також є подібні норми, але який ветований президентом. Тобто президент відправив на доопрацювання і тут вже буде процедура набагато важча, ніж просто прийняти законопроєкт», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що українці можуть отримати 2200 гривень від ООН.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, за яких умов українцям підвищать пенсії.