Про це він розповів на каналі Павла Себастьяановича.

«Японія є для нас цікавим прикладом, тому що ця країна після Другої світової війни була фактично розбомблена до рівня бамбукових палиць: уся промисловість Японії була знищена і вся країна лежала в руїнах», - зазначив Олексій Кущ.

За словами експерта, приклад Японії є актуальним для формування можливої ​​моделі розвитку України після перемоги у війні, навіть незважаючи на те, що існують значні відмінності у менталітеті, а також у діловій етиці України та Японії. Як зазначив економіст, Токіо був повністю спалений американськими бомбами, а Хіросіма та Нагасакі зазнали ядерного удару.

«Японія показує нам приклад, що будь-які економічні руйнування можуть компенсувати. Вони мали свій аналог плану Маршала – план Доджа. Додж - це американський фінансист, який займався стабілізацією японської економіки після війни», - сказав Олексій Кущ.

Як зазначив економіст, останнім часом часто можна помітити заяви експертів, що після війни в Україні буде розруха і не буде жодних перспектив, насправді це не так: Японія, яка була повністю зруйнована, змогла відбудувати свою країну, і зараз подається як приклад однієї з найбільш успішних в економічному плані держав.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«У них не було сліпого копіювання західних моделей: вони брали лише все найкраще, що було на Заході. Вестернізація японської економіки відбувалася з урахуванням національної специфіки – це те, чого не вистачає Україні», - наголосив Олексій Кущ.

На думку експерта, Україні слід наслідувати приклад Японії у перейманні західних економічних принципів: вестернізація української економіки має відбуватися крізь призму особливостей нашої країни – тільки тоді ці реформи справді виявляться корисними і Україна успішно відродить свою економіку після перемоги.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Качура заявив, що інтеграція України з іншими цивілізованими країнами лише триватиме.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів про наслідки повернення підкилимних ігор в українську політику.