Про це вона розповіла у програмі «Садок вишневий».

Як пояснює гостя програми, у здоровій комунікації насильства за визначенням не може бути. У такому разі, додає вона, людина знає свої межі та потреби, може їх захищати та цінує це щодо іншого. Тобто, наголошує експерт, не виникає потреби компенсувати своє завдяки чужому.

«Ми маємо величезний різний спектр у комунікації, коли ми, не помічаючи, самостверджуємося, маніпулюємо, – це все насильство», - констатує Оксана Королович.

Водночас психотерапевт зазначає, що насильство може бути елементом розвитку суспільства як спосіб і форма взаємодії для деяких його частин, наприклад, ті ж військові. Проте, підкреслює вона, важливо уточнити, яке насильство, про що домовляються, щоб це стосувалося не внутрішніх цінностей людини, а було саме способом взаємодії для підтримки в тонусі. Тобто, констатує експерт, це не сприйматиметься особистістю як насильство, це буде нормою, бо так було домовлено, і це не стане пізніше травмою.

«Якісь речі ви називаєте насильством, а це просто створення здорового стресу для психіки, яка має вийти із зони комфорту. Ну, не розвиваємося ми постійно в комфорті, сидячи на білому диванчику, коли все чудово», - пояснює Оксана Королович.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів про наслідки повернення підкилимних ігор в українську політику.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, куди підуть гроші із благодійної лотереї «Українці Поряд».