Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, з 15 липня змінилися правила про надання відомостей про трудову діяльність в електронній формі, тепер українці самі можуть додати інформацію в кабінеті пенсіонера, на основі якої можна збільшити суму своїх виплат.

«Відомості про трудову діяльність в електронній формі надаються у будь-який період протягом 5 років з дня набрання чинності цим законом України від 5 лютого 2021 року про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудових діяльності працівника в електронній формі. Тобто, закон буде діяти тільки протягом 5 років», - зазначає Катерина Котенкова.

За її словами, відомості про трудову діяльність працівника подаються лише один раз, повторно буде проблематично. Як пояснює журналістка, потрібно зайти у кабінет пенсіонера, обрати розділ «додати інформацію» і вписати період, де ви працювали, додати фотографію документів, тобто все так, як у трудовій книжці, тільки в електронному варіанті.

«Тобто, чи це буде трудова книжка, або ж це інший документ, який підтверджує цю інформацію, – відправляєте інформацію і вона буде опрацьовуватись. Так реально можна буде збільшити пенсію. Подаєте документи, вони опрацьовуються і на основі вже нової інформації вам нараховують нову пенсію», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура заявив, що інтеграція України з іншими цивілізованими країнами тільки продовжуватиметься.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, куди підуть гроші з благодійної лотереї «Українці Поряд».