Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Журналістка розповідає, що через війну уряд вирішив прийняти законопроєкт про внесення змін у механізм нарахування плати за комуналку.

«Все підв’язують під ті реалії, у яких ми живемо зараз. На деяких територіях комунальники просто позбавлені можливості вчасно фіксувати показники лічильників води та тепла, які встановлені в багатоквартирних будинках і через це плата за комуналку нараховується не вчасно і не коректно», - пояснює Катерина Котенкова.

Зокрема, зазначає вона, людина не може передавати показники лічильників, якщо вона виїхала закордон чи переїхала жити в інше більш безпечне місто. А відтак, констатує журналістка, в Україні вирішили змінити правила обліку води та тепла, а підприємствам водо- і теплопостачання не будуть встановлювати штрафні санкції за невстановлені лічильники, граничний термін такої установки хочуть перенести на 1 серпня 2024 року.

«Як каже заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцяновська, прийняте рішення – це захист інтересів як споживачів, так і виконавців цих послуг», - повідомляє Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кущ пояснив, що приклад відновлення Японії після Другої світової може бути корисним Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Вербицький попередив, як можуть бути використані білоруси у війні.