Про це вона розповіла у програмі «Садок вишневий».

«Війна жорстко нав’язала і зумовила свій порядок денний, і ми маємо йти за цим порядком денним і відповідати на ті питання, на які вона поставила фокус. Найголовніше питання – перші три доби, вони були вирішальними, бліцкриг на Київ, це було питання «хто ми?», - зазначає Олена Скоморощенко.

Принагідно вона згадує, що протягом багатьох століть про українців говорили як про селянський народ, який не має культури, цивілізації, національної ідеї, а відтак 24 лютого кожен був змушений відповісти собі на граничному рівні, ким він є.

«Власне, це самість. Тому що насправді ми великий народ, нащадки багатьох цивілізацій, які народилися на цій землі. Ця земля постійно породжує великі цивілізації і великі народи. Як би це не ображати, не закамуфльовувати, це неможливо знищити, якщо воно є. Тому ця рішучість не погодитися з рабством – це рішучість воїна, рішучість людини з великої букви», - підкреслює Олена Скоморощенко.

На думку експерта, це дало поштовх цивілізаційному світовому глобальному розвитку, ми показали, що саме тут проростає новий світ. За її словами, світ уже став перед порогом свого переформатування, оскільки старі основи більше не працюють. А спротив українців під час повномасштабного наступу російських військ, підкреслює гостя програми, став іскрою, яка це показала.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура заявив, що Україна має бути готова продовжувати навчальний процес у будь-яких умовах і після війни.

Також Знай.ua писав про те, що Кущ розповів, коли росія зникне зі світових ринків енергоносіїв.