Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Журналістка розповідає, що згідно з постановою Кабміну №702, яка набула чинності 24 червня, наймані зареєстровані працівники та ФОПи, які після початку війни втратили частину зарплати, мають право на соціальну допомогу. Зокрема, додає вона, йдеться про труднощі, спричинені війною, скорочення виробництва, неможливість системно працювати через бойові дії, тощо.

«Допомога не надається громадянам, які працюють за сумісництвом на двох або більше роботодавців, особам, які пішли у відпуску за власним коштом, і особам, чий договір із виробництвом припинено», - пояснює Катерина Котенкова.

За її словами, допомога по частковому безробіттю оформлюється в Центрі зайнятості за місцем проживання, заявку можна подати або в паперовій формі, або в електронній. Водночас журналістка зазначає, що поки немає інформації про саму суму виплат.

«Тривалість виплат – трохи більше 180 календарних днів, протягом 36 місяців із дня або скорочення вас із підприємства, або зупинення взагалі підприємства, тощо», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кущ розповів, коли росія зникне зі світових ринків енергоносіїв.

Також Знай.ua писав про те, що Димов розповів, як змінилося ставлення Заходу до путіна.