Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Журналістка зазначає, що стандартна допомога громадянам із офіційним статусом внутрішніх переселенців зараз становить 2000 гривень на дорослу людину та 3000 гривень на дитину або особу з інвалідністю, але грошові виплати вони також можуть отримати від ЮНІСЕФ, Червоного Хреста, та Чеської гуманітарної організації «Людина в біді».

«2220 гривень протягом 3 місяців також виплачує ЮНІСЕФ, Дитячий фонд ООН. Кошти можна отримати на 5 членів сім’ї, тобто сума допомоги буде становити 11100 гривень. 15 червня стартував другий етап програми. Відтепер участь у програмі зможуть взяти всі родини, які виховують 3 і більше дітей віком до 18 років, а також ті, хто має принаймні 1 дитину з інвалідністю до 18 років», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, станом на 15 червня отримали цю грошову допомогу вже майже 18 тисяч родин, до складу яких входить близько 52 тисяч дітей до 18 років та майже 8 тисяч років з інвалідністю.

Також журналістка розповідає, що Місія Міжнародного Червоного Хреста в Україні та Товариство Червоного Хреста України разом із Мінсоцполітики надають допомогу у розмірі 2500 тисяч гривень. Для цього, пояснює вона, реєстрація чи надання додаткових персональних даних не потрібні, треба лише відповідати критеріям: йдеться про малозабезпечені сім’ї, які проживали на території областей, що постраждали внаслідок військових дій, і не важливо, виїхали вони чи залишилися у громаді.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» надає допомогу в розмірі 2220 гривень на особу протягом 3 місяців», - додає Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко пояснив, що буде, якщо Україна не встигне перемогти до зими.

Також Знай.ua писав про те, що Головін пояснив, чому угода про вивіз зерна вигідна усім окрім України.