Про це він розповів на каналі «My.ua».

«На сьогоднішній день у Чорному морі є «цивілізоване піратство»: безумовно, без користі для себе ні Туреччина ні ООН ні росія цю угоду (щодо вивозу зерна з українських портів, - Ред.) не проштовхували б. Ця угода вигідна усім, окрім українського народу», - сказав Роман Головін.

За словами експерта, ця угода свідчить про те, що санкції, які стосуються експорту зерна, були зняті з росії.

«У росії поки що залишається низька вартість зерна – це говорить про те, що їхній експертний потенціал у 3-5 разів більше, ніж в України. Якщо б Україна від низької ціни на рослинництво втрачала від 15 до 20 мільярдів доларів щороку, то втрати росії складали від 50 мільярдів доларів», - зазначив Роман Головін.

На думку експерта, також, таким чином, росія показала, що Україна спроможна підписувати угоди з нею, тому що фактично це була угода між Україною та росією.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Суб’єкти цієї проблеми – це росія та Україна і вони нібито розв’язують цю проблему разом. Наша влада подає це як велику перемогу, тому що нібито в Україну зайде валютний прибуток, але ми розуміємо, що за 20 мільйонів тон зерна валютна виручка зайшла ще на початку 2022 року», - підкреслив Роман Головін.

Як повідомляв Знай.ua, Катерина Котенкова розповіла, що через війну уряд вирішив змінити механізм обліку води та тепла.

Також Знай.ua повідомляв: економіст Олексій Кущ пояснив, що приклад відновлення Японії після Другої світової може бути корисним Україні.