Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Пані Жолнович каже, якщо збільшити прожитковий мінімум, то доведеться підвищувати виплати й суддям, які й так дуже високі. Тому бюджет просто не потягне таких видатків», - каже Катерина Котенкова.

Як зазначає журналістка, водночас голова Мінсоцполітики розповіла, що буде натомість, хоча і точної впевненості немає, оскільки все залежить від надходження Україні міжнародної допомоги.

«Міністр каже, якщо вона (ред. – міжнародна допомога) буде і у достатній кількості, то найбільш вразливим верствам населення планують надавати адресну допомогу у вигляді міжнародних програм, які вдасться залучити до нашої країни», - повідомляє Катерина Котенкова.

Принагідно вона нагадує, що кілька днів тому вже ексголова Мінсоцполітики Марина Лазебна розповідала про запровадження базового пенсійного доходу для того, щоб вирівняти мінімальні виплати завдяки віковим доплатам пенсіонерам. Журналістка підкреслює, що це була остання заява колишньої чиновниці, а нова міністерка про це ще нічого не говорила, тому не відомо, чи будуть запроваджуватись ці доплати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Михайленко заявив, що росія би не напала на Україну як члена НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, яку грошову допомогу і від яких міжнародних організацій можуть отримати українці.