Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Сотні тисяч людей залишились без анонсованої державної допомоги. І при цьому в уряді обіцяють виплатити все належне в повному обсязі», - зазначає Катерина Котенкова.

Зокрема, розповідає вона, йдеться про помилку в додатку «Дія», як це зазначила Ірина Верещук. Раніше ж, каже журналістка, причинами несвоєчасної виплати грошей внутрішньо переміщеним особам називали також те, що через велику кількість заявок їх просто не вдавалося обробити своєчасно.

Принагідно вона нагадує, хто має право на цю допомогу, окрім внутрішньо переміщених осіб. За словами журналістки, з травня люди, евакуйовані до безпечних районів із населених пунктів, розташованих в районах ведення воєнних дій, мають право на отримання гуманітарної та іншої допомоги в умовах воєнного стану або ж на допомогу за рахунок коштів міжнародних організацій.

«Громадяни, які проживають у населених пунктах, які були звільнені від окупації, та не мають або не мали статусу внутрішньо переміщених осіб мають право на гуманітарну та іншу допомогу цивільного населення в умовах воєнного стану. Люди, які проживають у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації або ж в оточенні, отримають нарахування та виплату всіх належних соціальних виплат, тобто, пенсій, соціальних допомог, пільг, субсидій, тощо», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що українці можуть отримати від ЮНІСЕФ 2220 гривень.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів про ультиматуми СРСР балтійським країнам.