Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Це (відпускання курсу валют, - Ред.) – рішення НБУ, а його рішення часто несинхронізовані із рішеннями уряду, але є об’єктивні процеси в економіці і ці процеси полягають у тому, що країна вже 4 місяці живе у двох паралельних курсах», - зазначив Андрій Вігірінський.

За словами юриста, перший валютний курс призначений для критичного імпорту і для експортерів, які приносять в Україну валютну виручку – це 29, а усі видатки вони несуть за курсом 35-36 – це другий валютний курс.

«Виходить розрив. Експортери, які отримують валюту і забезпечують платіжний та торгівельний баланс, в мінусі. Це фактично оподаткування на 20% (але яке не поступає у бюджет, - Ред.) через різницю у курсі. Бюджет треба чимсь наповнювати», - сказав Андрій Вігірінський.

Юрист привів приклад: імпортер привозить певну критичну продукцію до України і вартість цього імпорту йому розраховують по курсу 29 гривень, а за фактом усі ціни прив’язані десь до 35-36, то виходить, що десь 6 гривень з кожного долару митної вартості у бюджет не надходять.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

«Умовно з цих 6 гривень 20% податку у бюджет не надходить. Відповідно, коли ціни вже й так зросли, то треба переглядати соціальні стандарти», - підкреслив Андрій Вігірінський.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бізяєв розповів про ультиматуми СРСР балтійським країнам.

Також Знай.ua повідомляв: Владислав Михайленко заявив, що росія би не напала на Україну як члена НАТО.