Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає політолог, ситуація зі зволіканнями постачання Україні західної зброї певною мірою склалася через те, як працює капіталістична система. Зокрема, зазначає він, за планового соціалізму військові заводи працювали на склад, чим зараз і користується росія.

«У неї, до речі, ще навіть паровози зі зберігання не всі зняті, іржавіють про всяк випадок у Сибіру на рейкових глухих кутах. А на капіталістичному Заході гроші звикли рахувати і виробляти все озброєння не про запас, а стільки, скільки може знадобитися, виходячи зі стратегічних планів та чисельності збройних сил», - пояснює Олександр Кочетков.

Тому, констатує він, зайвого сучасного озброєння, яке можна оперативно перекинути в Україну, західні партнери майже не мають. Як зазначає експерт, те, що було на складах, вже здебільшого тут і успішно знищує рашистів, а далі союзники мають знімати з озброєння у себе, передавати нам, а для себе - виробляти нове.

«Ось звідси, а не зовсім тому, що у Штатах зіграла ностальгія за Другою світовою, і з'явилася ідея ленд-лізу, який передбачає саме виготовлення озброєнь для України», – наголошує Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Загалом же, розповідає політолог, Захід намагається допомагати Україні за можливістю, але цього недостатньо, тому що ніхто не передбачав повномасштабної війни в центрі Європи з недоімперією.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що Україна вистояла завдяки звичайним українцям.

Також Знай.ua писав про те, що Костюк розповів, чи була паніка у ЗСУ на початку повномасштабного наступу.