Про це він розповів у своєму блозі.

«путін переоцінив силу російської армії та недооцінив силу української армії і потенціал до спротиву українського народу», - зазначив Олександр Мусієнко.

За словами експерта, на початку повномасштабного вторгнення український народ спільно утворив комплекс оборони, що досить сильно допомогло у зупиненні противника на перших порах в Київській області.

«Були спроби зайти у Київ за декількома напрямками, але вони були безуспішними – їх відбили. Початковий план росіян полягав у висадці десанту, який повинен був почати рухатися у центр міста до урядового кварталу, аби зробити так, щоб українська влада евакуювалася або захопити її – цей план не реалізувався», - сказав Олександр Мусієнко.

Як зазначив військовий експерт, після того, як перший план з захопленням української влади провалився, окупанти перейшли до другого плану – взяти Київ в оточення, щоб таким чином намагатися здійснювати тиск на українську владу і перекидати постійно резервні групи, аби здійснювати обстріли.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«Цей план було помітно, коли окупанти з Гостомелю або Ірпеня намагалися діставати артилерією до Подільського, Шевченківського або Оболонського районів: на жаль, прилітало і були руйнівні наслідки», - підкреслив Олександр Мусієнко.

Експерт розповів, що тоді українські війська здійснили контратаки по трьом напрямкам: на Захід у бік Макарова, північний захід – у Мощуні, а також на сході у проміжку між Борисполем і Баришівкою. За його словами, після цих контратак російські війська зазнали значних втрат, тому російським командуванням було прийняте рішення відступити з київського напрямку.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Микола Давидюк пояснив, чи можуть росію визнати країною-терористом.

Також Знай.ua повідомляв, що футуролог Олексій Толкачов пояснив, чому війна з росією була неминуча.