Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, з 1 серпня компанія «Нафтогаз» буде постачати підприємствам теплової і комунальної енергетики, установам бюджетної сфери та іншим споживачам природний газ за новими тарифами. Водночас вона додає, що вирішили також скоротити споживання газу.

«Будуть регулювати споживання за допомогою тарифів. Тобто, для всіх категорій споживачів встановлять нові норми, які будуть на 10% нижчі від тих, що були закріплені 3-річними договорами раніше укладеними між ними та «Нафтогазом». Якщо буде перевитрата газу понад норму, очевидно, що будуть включатися ринкові тарифи на газ, за якими потрібно буде заплатити за кожен зайвий кубометр», - пояснює Катерина Котенкова.

А відтак, зазначає вона, українцям варто готуватися до зниження температури в приміщеннях цієї зими. Також журналістка радить максимально утеплити приміщення до цьогорічного опалювальним сезоном, аби зменшити втрати тепла.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що сотні тисяч людей залишились без анонсованої державної допомоги.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський пояснив, навіщо НБУ відпустив курс гривні.