Про це він розповів на каналі «Утро февраля».

«У самій ідеї поїздки офіційної особи (на Тайвань, - Ред.), навіть такої як Ненсі Пелосі, яка є третьою за рангом значущості в Америці, не було потреби, адже найгострішим питанням світового рівня є війна в Україні», - зазначив Борис Пінкус.

За словами політика, США зараз мають займатись тим, що посилює антипутінську коаліцію. На його думку, це завдання є найважливішим для Штатів, а поїздка американського представника на Тайвань – це вже розосередження ресурсів.

«Ми починаємо займатися безглуздям, посилаючись нібито на те, що Китай концентрує свої війська у тихоокеанській акваторії. Якщо навіть таке є, то лише дипломатія може вирішити це питання, але лише з метою допомогти виграти Україні у війні», - сказав Пінкус.

Як зазначив експерт, США слід дипломатично вирішити питання поступової конфронтації з Китаєм навколо Тайвані або навіть досягти співпраці, щоб можна було найбільш ефективно допомагати Україні, адже зараз головний ворог усього світу – путін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На його думку, зараз Штатам не варто витрачати свій ресурс даремно і розтягуватися на два конфлікти: в Україні і можливий на Тайвані. А поїздка американської офіційної особи може призвести до початку конфлікту.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Попенко пояснив, що підготовка до опалювального сезону в Україні має солідарну відповідальність.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Дмитрієв розповів, що росія використовує релігійні організації як агентів свого впливу.