Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Якщо ми говоримо про плани наступу на Миколаїв та Одесу, то так, (ці плани зруйновані, - Ред.), хоч і російське керівництво продовжує пропаганду, що вони все одно підуть на Одесу», - зазначив Олександр Мусієнко.

За словами експерта, через точні удари ЗСУ по складам з боєприпасами, місцям зосередження сил, засобам ППО, командним пунктам ворога російські війська більше не мають можливості продовжувати наступ на Півдні України, а ідея про захоплення Одеси є дуже примарною, а ось деокупація Херсону українськими військовими – це реально.

«Крім того, ми бачимо, що під вогневим контролем знаходяться фактично усі основні переправи з лівого на правий берег Херсонщини, де зосереджені російські угруповання військ», - сказав Олександр Мусієнко.

Як зазначив експерт, до усіх цих факторів додається дуже велика кількість населення Херсонщини, яка не є лояльною до російських окупантів – це все створює психологічний тиск на ворога.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Усе, що відбувається, – це черговий тиск на противника, аби він зробив знову «жест доброї волі» і пішов з Херсону. Зараз стратегію і порядок ведення війни намагається вимальовувати і нав’язувати як раз Україна», - підкреслив Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Попенко пояснив, що підготовка до опалювального сезону в Україні має солідарну відповідальність.

Також Знай.ua повідомляв: Сергій Дмитрієв розповів, що росія використовує релігійні організації як агентів свого впливу.