Про це він розповів на каналі Знай 24 у програмі «Что дальше?» із Вікторією Панченко.

«Можлива криза навколо Тайваню набагато більш небезпечна (ніж можлива криза в Косові, - Ред.), тому що мова може йти про пряме зіткнення двох наддержав США та Китаю, які мають ядерну зброю», - зазначив Володимир Фесенко.

За словами експерта, ймовірне військове вторгнення КНР на Тайвань може торкнутися нас тим чином, що союз росії та Китаю зміцнюватиметься для протистояння зі США, і не виключено, що відкритого.

«Зараз цей союз є номінальним, але якщо виникне протистояння зі США, то наявність спільного ворога зблизить росію і КНР. Наразі Китай особливо не влазить у конфлікт, пов'язаний з війною росії проти України, тому, як і у 2014 році, Китай формально виступає за суверенітет та територіальну цілісність України, але й росію не засуджує», - сказав Володимир Фесенко.

За словами політолога, таким чином Китай намагається всидіти на двох стільцях заради економічної вигоди та торгівлі, що з росією, що із Заходом. Як зазначив експерт, Китай і росія обидва змагаються зі США, але росія веде непряме військово-політичне протистояння зі США.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«У Китаю такого протистояння поки немає, але з Тайванем воно може виникнути», - наголосив Володимир Фесенко.

Як повідомляв Знай.ua, військовий експерт Олександр Мусієнко розповів, які успіхи має ЗСУ на Півдні.

Також Знай.ua повідомляв, що політичний експерт Валентин Гладких розповів, чи має Росія право бути постійним членом Ради безпеки ООН.