Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Народ сам вирішує, що йому треба, виходячи із своєї ідентичності. Ми прожили достатньо величну і трагічну долю. Зараз ми знаходимося у моменті, який наш пророк (Тарас Григорович Шевченко, - Ред.) описав у своєму Заповіті, що «неоднаково йому, коли країну, окрадену в вогні, її окраденою зводять», - сказала Олена Скоморощенко.

За словами філософкині, останні 8-9 століть українці були закріпаченим та колоніальним народом, який знаходився постійно в окупації різних держав. Як вона зазначила, колоніальний народ – це той, що не існує, тому в усі часи окупації українцям не давали змоги розвивати свою ідентичність, що є основним у понятті народу: це лише ресурс для проєктів метрополій.

«У нас є дуже великий та могучий досвід власної проєктності: у 10-13 столітті ми були провідною країною континенту (Київська Русь, - Ред.). Цей досвід нікуди не дівається – він залишається», - підкреслила Олена Скоморощенко.

Як вона зазначила, українці мають у своєму генетичному коді досвід існування у якості великої держави, яка була провідною в Європі, тому українці мають боротися за свою свободу, аби реалізувати свій потенціал, який в нас закладений ще нашими нащадками.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, політтехнолог Руслан Бізяєв розповів, чому росія не змогла виразно прокоментувати вибухи в Криму.

Також Знай.ua повідомляв, що військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив, як ЗСУ вдалося нанести удар по військовому аеропорту в Криму.