Про це він розповів на своєму каналі.

«Після війни, не важливо, чим і як вона закінчиться, Європа буде іншою. Європа згасає сьогодні. Європа ніколи не знала слів "економічна криза" за останні 50-60 років. Нині вони про це серйозно говорять. Тому що Європа користувалася весь цей час дивідендами світу, особливо після Холодної війни, та низькими цінами на енергоресурси. Так от сьогодні цього немає, і треба озброюватись, і їм треба платити набагато більше», - наголосив Вадим Карасьов.

Політолог зазначив, що якщо росія програє, Європа виграє і вийде на перший план у геополітиці. За словами Вадима Карасьова, зараз триває війна за визнання бути наддержавою. Наприклад, якщо Китай візьме Тайвань, то за ним зафіксується статус наддержави, він стане претендентом на ще один полюс сили. Росія теж зараз бореться за визнання наддержави, за те, щоб Європа пішла на другий план.

«Боротьба за визнання – рушійна сила історії. Новий світ після війни, вже не етнополярний, а мультиполярний, матиме три такі важливі центри: США та їхні найближчі союзники, росія, принаймні військова, і Китай. Європі тут місця нема. Загалом Європейський союз тут наражається на серйозні ризики, і це дуже серйозна річ для європейців, тому що ЄС об'єднав усі країни, які знаходилися завжди в міжусобних протиріччях і генерували всі війни до середини 20 століття», - повідомив політолог.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Євген Карась розповів, якою має бути Україна майбутнього після війни.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Новохатський розповів як потрібно будувати новий проєкт української держави.