Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

За словами експерта, сьогоднішня війна росії проти України є закономірною, доцільною і визначною подією нашого історичного тисячолітнього розвитку, яка обов’язково дасть поштовх для подальшого стрибка держави.

«Закономірним є те, що зараз із нами відбувається, тому що у 1169 році Київ вперше завоював і зруйнував перший «вєлікарос» князь Андрій Боголюбський. Зараз закривається цикл, путін може стати і має стати за нашою допомогою останнім великоросом», - пояснює Олексій Толкачов.

А доцільна ця війна тому, зазначає він, що у болі і потрясіннях відбуваються світоглядні зміни і народжуються нові концепти, смисли, цивілізаційні моделі. На думку футуролога, ключовою фундаментальною цінністю майбутнього буде любов.

«Я якраз бачу, що Україна стверджує цінність любові. Ми проявляємо любов у дуже багатьох речах, ми з любов’ю ставимося до наших захисників, воїнів, ми з любов’ю намагаємося евакуювати мирне населення з місць проведення бойових дій», - розповідає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Натомість росія, констатує експерт, виступає зовсім з інших цивілізаційних світоглядних позицій – це самоствердження, там узагалі ніколи не вміли любити людину і цінувати її життя. І сьогоднішнє зіткнення, переконаний він, стане народженням нової цивілізаційної матриці.

Як повідомляв Знай.ua, Гладких заявив, що війна росії проти української незалежності триває з 1991 року.

Також Знай.ua писав про те, що Трюхан повідомив, чи достатньо Захід робить для перемоги України у війні.