Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

На думку експерта, можна сказати, що російсько-українська війна триває з 2014 року, але це лише формально, адже відтоді агресор почав використовувати свої збройні сили. До того ж, додає він, росія приховувала факт використання своїх військ проти України у 2014 році і навіть заперечувала це, а 24 лютого цього року вона зробила це відкрито.

«Коли говорять про повномасштабність, то багато хто це розуміє географічно, що в багатьох напрямках. Я схильний говорити про те, що ця повномасштабність пов’язана з тим, що, як виділяють сучасні теоретики, йдеться про бойові поля або бойовища, де розгортається це протистояння: це суходіл, це вода, це кіберпростір, це інформаційний простір. Але сюди можна додати ідеологічні, економічні важелі – використовують і використовували. Навіть кримінальні певні чинники використовували і використовують далі», - пояснює Валентин Гладких.

Тобто, пояснює аналітик, треба дивитися на набір інструментів, які росія використовувала раніше і які застосовує зараз. А відтак, констатує він, єдине, що є новим після 24 лютого, - це неприховане використання російською федерацією всіх наявних у неї конвенційних видів озброєння, а все інше було й до того.

«І ця війна в такому розумінні, тобто, коли вони почали боротися проти української незалежності, з 1991 року великою мірою почали боротися. Як тільки виникла українська незалежність, щонайменше у частини російської політичної еліти виникло бажання цю незалежність ліквідувати», - підкреслює Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що тема закриття Європи для росіян уже починає медійно опрацьовуватися.

Також Знай.ua писав про те, що Патриляк розповів, кого насправді можна вважати засновниками Київської Русі.