Про це він розповів на каналі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Насамперед, усе буде залежати від ситуації на військовому фронті. Це факт. Тобто від того, що далі буде відбуватися в Херсонській області й безпосередньо на Донбасі залежить проведення референдумів, точніше псевдореферендумів, тому що ми розуміємо, які це референдуми, коли частина населення виїхала, не зрозуміло взагалі, скільки людей там залишилося. До речі, навіть з тих плутаних речей, які ми чули, не зрозуміло навіть те, як вони збираються його проводити. Якщо це електронна форма, то ми все чудово розуміємо, якщо це звичайна форма, тим паче все зрозуміло», - зазначив Олексій Якубін.

За словами політолога, при здоровому глузді навіть не може спасти на думку ідея щодо організації референдумів у таких умовах. Усім зрозуміло, що це буде фікція. Як зазначив Олексій Якубін, росія робила заяви щодо проведення референдумів для того, щоб дати людям хоча б якесь розуміння щодо того, що ж буде далі.

«Люди ж не хочуть жити як самопроголошені «ЛДНР», жити в сірій зоні. Вони не хочуть так жити, вони ж бачать, що там відбувалося. І вони (росія – Ред.) навмисно вкидали цю ідею про референдуми, щоб у людей виникли якісь асоціації з Кримом. Але ми бачимо, що і в Криму зараз фронт дається взнаки», - повідомив політолог.

Олексій Якубін наголосив, що наразі вже не існує безпечної зони, куди можна втекти і де можна сховатися. І заяви росії щодо проведення референдумів почали лунати рідше, тому що після вкиду цієї інформації окупаційною владою всі зрозуміли, що це фарс. Крім того, світ ніколи не визнає ці референдуми.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олексій Толкачов заявив, що Україна стверджує цінність любові, а росія виходить із самоствердження.

Також Знай.ua повідомляв, що доцент Микола Трофименко розповів, перед якими викликами сьогодні знаходиться українська система освіти.