Про це він розповів у блозі Павла Себастьяновича.

«Передусім мають працювати інститути, тому що в сучасному світі державі інститути побудовані таким чином, щоб перебувати між собою у стані конкуренції», - наголошує Петро Кульпа.

Зокрема, каже він, особистий успіх прокурора та успіх його організації залежить від його ефективної роботи у розслідуванні злочинів. За словами експерта, коли йдеться про справи, пов'язані з розкраданням державних коштів, то все перекладається на політику і на довіру до тих, хто править.

«Якщо цей зв'язок перервано, якщо немає залежності, якщо політики знають, що зрештою переможе той, у кого буде краватка краща, тоді немає жодного зв'язку в принципі у будь-якій системі. Політики, чиновники почуваються безкарними, безвідповідальними, рука миє руку, і так це триває. Але це ознака хвороби», - пояснює Петро Кульпа.

За його словами, в Україні дуже багато установ поводяться за логікою ОЗГ, але ситуація покращується. Зокрема, він порівнює те, як безвідповідально виявляли розкіш люди Януковича, і те, що ми бачимо сьогодні, різниця буде величезною.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, що всіх медичних працівників можна приватизувати через систему самоврядування.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.