Про це він розповів у своєму блозі.

За словами публіциста, окрім приватизації закладів охорони здоров’я, в Україні відбувається ще другий паралельний процес - самоврядування медичних професій.

Як він зазначає, у рамках кластерної трансформації, коли у нас 432 стаціонари замість 1700, а решта йдуть під приватизацію, цей ресурс обмежений і все одно щось треба лишити в державній чи комунальній власності, але є ще армія медичних працівників.

«Армія медичних працівників складала 760 тисяч: 160 тисяч лікарів, а решта – це медсестри і санітарки. Це такий ласий шматок для приватизації. Їх можна приватизувати всі 100%, якщо лікарні треба залишити у державній власності, там 30%, то цих можна приватизувати всі через систему самоврядування», - пояснює Анатолій Якименко.

Публіцист констатує, що так держава підпорядкує лікарів через приватну структуру, зараз піднявся шум і активізувалися всі, хто боровся з цим законом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що Україна стверджує цінність любові, а росія виходить із самоствердження.

Також Знай.ua писав про те, що Трофименко розповів, перед якими викликами сьогодні знаходиться українська система освіти.