Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Бюджет буде надзвичайно жорстким. Кажуть, що це бюджет можливостей в умовах війни», - каже Катерина Котенкова про бюджет на наступний рік.

Як вона розповідає, вже остаточно вирішено скоротити затрати на міністерства. Зокрема, каже журналістка, йдеться про зниження на 10%, бо вже на 10% вони були скорочені цьогоріч. За словами голови Міністерства фінансів, зазначає вона, зараз ретельно вивчаються всі можливості, як узагалі оптимізувати затрати міністерств і при цьому не зменшити їхню функціональність.

«Міністр уточнив, що зараз міністерства проходять різні стрес-тести, тобто оцінку власних політик. Це складний процес, і кажуть, що будуть певні оптимізаційні процеси запроваджені», - додає Катерина Котенкова.

Принагідно журналістка нагадує, що в уряді наразі також немає одностайної думки щодо розміру мінімальної зарплати на наступний рік, але нова міністр соцполітики зазначає, що під час війни навряд варто чекати підвищення виплат.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубін пояснив, чому росія все рідше робить заяви щодо проведення референдумів.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман пояснив, чому путін сьогодні так зацікавлений у переговорах з Україною.