Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами політика, те озброєння, яке залишилося в України після президентства Кравчука, держава втратила під час правління Ющенка. Водночас проблема, переконаний він, не в самому Ющенку, який не надто займався армією, а в Анатолії Гриценку.

«Вся протиповітряна оборона практично була знищена Гриценком. Він її ліквідував свідомо, вважаючи, що нам це не потрібно, він це продавав. Найбільший продаж зброї був тоді ,він автор концепції про ліквідацію надлишкових озброєнь», - пояснює Тарас Чорновіл.

Як він розповідає, тоді усі відділи Міністерства оборони та все оперативне командування отримало завдання – конкурс, хто більше підготує зброї під продаж. Ключовим політик називає вже навіть той факт, що навіть ту зброю, яка залишилася, як правило, знімали з бойових чергувань. Тобто, констатує гість програми, у певний період обороноздатність держави відновили, але далі прийшли інші міністри.

«Насправді там навіть те, що не продали, зняли з бойових чергувань, і тому у 2014 ми виявилися фізично ні до чого не готові», - каже Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів, що сьогодні українці воюють за нову краще державу.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина повідомив, що держава-терорист не може впливати на рішення міжнародних організацій.