Про це він розповів у програмі «Різні люди».

На думку політика, найбільший удар по обороноздатності України свого часу завдав президент Кравчук, який проявив повне нерозуміння того, що держава узагалі має якось розвиватися.

«Це був вибір людини, яка не може в принципі нічим керувати за простим означенням: головним ідеологом компартії мала бути людина, яка не спроможна робити більше нічого. Тобто він зумів випросити, витягнути для себе партійну кар’єру, але він годився ні для чого іншого, крім ідеологічної роботи», - пояснює Тарас Чорновіл.

Загалом же, міркує він, для Кравчука питання оборони держави не стояло як таке. До того ж, додає політик, зараз із Каспійського моря на Україну ракети запускають із літаків, які раніше розміщувались у Полтавській області і які передали росії, а частина цих ракет – саме ті, які ми і віддали.

«При Кравчуку просто від нерозуміння, що це потрібно, і здали ядерні озброєння, і здали Чорноморський флот – здано було все. Було просто профукано майбутнє України. А потім Кучма розумів, що це треба зберігати, але в нього була свята віра в росіян, хоча вона потім похитнулася, він зрозумів, звідки йдуть інтриги, але щось серйозне зробити він уже був не готовий», - розповідає Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Герасимович розповів, що процес розпаду росії вже розпочався.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, у чому різниця між президентством Ющенка і Януковича.