Про це він розповів на першому дні Всеукраїнського форуму лідерів суспільної думки.

«Які цінності і сенси ми закладаємо в державну політику наступного дня після перемоги? Це стосується не менш значимо культури та освіти. Я абсолютно переконаний, що проблема змісту освіти взагалі не була предметом державної політики енну кількість років», - заявляє Микола Томенко.

За його словами, стандарти прийому до вузів в Україні під час війни у 10 разів незрозуміліші, ніж стандарти вступу у вузи Центральної та Західної Європи. Зокрема, зазначає експерт, сьогодні за різними оцінками у нас 70 тисяч абітурієнтів знаходяться закордоном, 27-30 тисяч із них погодилися брати участь у новому тесті в Україні, тобто до 50 тисяч вже втрачено.

«Хто в уряді буде відповідальним за те, що ми втратимо цьогоріч 50 тисяч молодих інтелектуально підготовлених людей, а до того втратили ще десятки тисяч людей?», - запитує Микола Томенко.

До того ж, зазначає він, Польща пропонує українським абітурієнтам гарні умови вступу, безоплатне навчання за перший семестр, вивчення польської мови впродовж року. Водночас зі старого ЗНО, міркує експерт, користі набагато більше, аніж із нового тесту, предмети до якого підібрані не логічно відносно того, що абітурієнти будуть вчитися за різними напрямками.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Ми повинні розуміти, під яку економіку ми готуємо, тобто кого нам треба. Хтось нам сказав, кого ми готуємо після війни? Скільки будівельників, умовно? Я не за планову систему, але тренди якісь повинні бути», - пояснює Микола Томенко.

Як повідомляв Знай.ua, Жданов заявив, що Кремль не оголосить загальну мобілізацію.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, із чого насправді починається історія росії.