Про це він розповів у блозі Павла Себастьяновича.

«Роль держави зводиться до двох основних функцій: створення точок входу для інвесторів та створення точок зростання в економіці – це дві основні функції, які має виконувати уряд», - зазначає Олексій Кущ.

А в нас, констатує він, держава не створила цих ефективних точок. Водночас експерт наголошує, що прибуток важливий, але він не є головним критерієм ефективності інвестицій. Головним критерієм ефективності інвестицій він називає мультиплікатор.

«Держава має бути як такий глобальний підприємець, який створює умови для своєї економіки: допомагаємо захоплювати зовнішні ринки, захищає внутрішній ринок, створює умови, у тому числі інфраструктурні, зокрема, за допомогою інвестиції в людський капітал», - пояснює Олексій Кущ.

Також, за його словами, погано те, що у нас витрати державної пенсії вважають витратами, втратами, збитками, а насправді це прибутки економіки. Наразі, пояснює гість програми, третина споживчого ринку – це пенсіонери, які є найбільшими покупцями соціальних товарів, послуг, тобто виробництва малого та середнього бізнесу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буздуган пояснив, у чому головна цивілізаційна відмінність між росіянами та українцями.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, чому іноземці сьогодні скуповують нерухомість в Україні.