Про це він розповів у програмі «Різні люди».

На думку гостя програми, питання про батьків-засновників української нації значно глибше, тому що створити державу у річищі ідеології відновлення державності – це вершинна перемога для будь-якої нації. А відтак, каже політик, йому би не хотілося, щоб цей момент проголошення незалежності і створення самостійної держави України знеособлювався.

«У нас усю історію нашу хочуть знеособити. Попали ми під росію – так нас почали і нашу історію знеособлювати. Ні, цей Акт, ця подія має конкретних авторів. Ідею ухвалити закон про засновників української держави я вважаю абсолютно правильною не тільки із соціальних позицій, це така практика світова», - пояснює Іван Заєць.

Зокрема, він говорить про приклад Литви, де є клуб сігнаторів, тобто підписантів Акту незалежності. Тобто, підкреслює політик, йдеться не просто не про тих, хто голосував, а тих, хто саме підписував. Окрім цього, додає він, у Литві є навіть спеціальний закон, який регламентує місце цих людей в історії, передбачено поховання на центральному кладовищі у Вільнюсі, якщо хтось із депутатів захоче.

«А в нас після нас поприходили усі влади і все, до них нічого не було, якщо щось зроблено було, то це погано було зроблено. Так не будують державу», - підкреслюють Іван Заєць.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко пояснив, яке значення мають українські медики.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, чи можливі переговори з рф після судилища над азовцями.