Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«По-перше, 24 число 1991 року для них уже не було несподіванкою. Це я вже кажу як науковець-конституціоналіст, вони до цього голосували фактично за конституційну незалежність української держави. Це 24 жовтня 1990 року», - розповідає Віктор Шишкін.

Зокрема, нагадує він, тоді Верховна рада УРСР скасувала 6 статтю Конституції, згідно з якою вся влада закріплювалася зі комуністичною партією. І правознавець додає, що це голосували комуністи, адже їх за списком депутатів було тоді 375 чи 376, а Народна Рада налічувала лише приблизно 110 людей.

«Всі державні інституції були проголосовані як самостійні – суди, прокуратура, армія, економіка, тощо. Це все відбулося тоді. Тому фактично не можна сказати, що для них 24 серпня так от впало і вони стали такими», - пояснює Віктор Шишкін.

За його словами, серед комуністів були й ортодоксальні, також тоді була група націонал-комуністів і ті, які постійно хиталися туди-сюди, не знаючи, чи залишатися там, де вони звикли, чи переступити і стати самостійними, а відтак приймали рішення залежно від ситуації. Загалом же, констатує гість програми, 24 серпня 1991 року перемогла і Народна Рада, і націонал-комуністи, і та частина, яка постійно хиталася.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський пояснив, завдяки чому суспільство може існувати в злагоді й мирі.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко пояснив, яке значення мають українські медики.