Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

Як підкреслює експерт, сьогодні домінанта поняття волі у дискусійних колах чітко відчувається. Принагідно він згадує, як ще до війни вони питали у громадян різних соціальних груп, яке слово у них передусім асоціюється із Україною.

«На першому місці з величезним відривом було слово «свобода». Я розумію, що це не тотожно поняттю воля. Однак, щоб ми розуміли, наскільки суголосно те, про що ми говоримо, настроям звичайних людей навіть до війни. Це вже аксіома», - стверджує Олександр Сушко.

Отже, констатує він, самовизнання себе українцями, асоціювання себе з певними базовими цінностями вже відбулося. Питання же, додає експерт, полягає в тому, як надалі це операціоналізувати, який висновок можна зробити для творення політики, інституцій громадянського суспільства, активного підключення громадської енергії до спільної справи, чим і є будівництво держави.

«У волі є своя стихійна складова і навіть інколи руйнівна, а є творча, креативна складова. Як саме досягти переваги другої складової – от у цьому, напевно, є велике питання перед усіма нами», - зазначає Олександр Сушко

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стецьків розповів, на яке важливе питання українці досі не дали чіткої відповіді.

Також Знай.ua писав про те, що Бацман заявила, що українські журналісти роблять дуже боляче російським ЗМІ.