Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як зазначає гість програми, українці мають ген, якого немає в інших народів, це ген волі. І це, підкреслює він, підтверджує наша історія: українці відкинуть будь-який комфорт, якщо в них не буде волі. Принагідно експерт згадує період національно-визвольних змагань 1917-1921 років, адже тоді склалася ситуація, яка практично повністю нагадує нашу сучасну.

«Незалежна держава від Бога їм впала в руки, російська імперія розвалилася і незалежність впала. Але вони з 1917 по 1921 рік воювали між собою, тягнули кожен на себе. І кожен мав свої думки», - зазначає Валерій Галан.

Зокрема, розповідає він, Винниченко хотів будувати тільки соціалістичну державу, Грушевський – незалежну і позаблокову, Скоропадський – проєвропейську, особливо в економічному плані, Петлюра же вважав, що лише кулеметом і шаблею можна вибороти свою державу. І весь той час, констатує гість програми, вони сварилися між собою, творили різні держави, а потім прийшли комуністи і зробили концтабір на 74 роки. Засновник ОУН Коновалець у цій картині, зазначає він, стоїть осторонь.

«Він сказав, що Україну можуть побудувати лише українці, тому що кожен, хто хоче мати з нами справу, має свої інтереси, вони будуть робити тільки для себе. І він мав рацію», - каже Валерій Галан.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Заєць повідомив три головні здобутки України за час незалежності.

Також Знай.ua писав про те, що Давидюк розповів, до чого сьогодні повинна готуватися Україна.