Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Політолог зазначає, що свою заяву про неминучість економічних наслідків криз, спричинених російсько-українською війною та змінами клімату, Макрон підкріпив цифрами. Зокрема він говорить про небувале зростання цін у Європі на електроенергію за останні 20 років. Як розповідає експерт, нещодавно з'явилася інформація про рекордне подорожчання кіловат-години електроенергії: у Німеччині це 0,72 євроценти, а у Франції – майже 0,88.

«Британія повільно, але впевнено починає занурюватися в економічну кризу, уряду все важче і важче збирати податки, рівень бідності починає зростати, починаються перебої в логістичних ланцюжках», - повідомляє Руслан Бізяєв.

Крім цього, наголошує він, наслідки останніх світових подій відчуваються і у Сполучених Штатах. За словами політолога, Штат Техас слідом за Західною Вірджинією заборонив усім компаніям, які просувають зелений порядок денний, працювати на своїй території. Зокрема, додає він, серед цих компаній є й фонди BlackRock, кожен із яких керує сумами до 10 трильйонів доларів.

«Якщо такий порядок денний стане мейнстрімом у всіх так званих червоних і республіканських штатах, американську економіку чекає потрясіння, думаю, не гірше за рецесію 1929 року», - розмірковує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв пояснив, чиї інтереси мають бути на чільному місці у питанні повернення Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Чалий розповів, чи варто готуватися до зникнення росії з карти світу після війни.