Про це він розповів у програмі «Історичні хроніки».

На думку політолога, до світової історії події в Іспанії 1936-1939 років увійшли саме як громадянська війна тому, що історію пишуть переможці. Зокрема, пояснює політолог, у конфлікті загалом опинилися замарані всі, консенсусом була саме громадянська війна. Проте, переконаний він, це був типовий вияв гібридної війни. Загалом, зазначає він, ці прояви тривали протягом усього 20 століття і тепер Україна – не виняток.

«Згодом ця технологія вдосконалювалася. У цьому випадку в Іспанії це було в найгострішій формі, формі громадянської війни, яка набула ще дуже великого літературного значення, тому що на той момент зійшлися дві крайні ідеології: ідеологія радянського соціалізму сталінського типу та його антипод», - пояснює Руслан Бізяєв.

На його думку, у якомусь сенсі війну в Іспанії можна сприймати як дзеркало конфлікту на Донбасі до 24 лютого, є багато складових, які роблять ці два процеси схожими, є близькі прямі аналогії та багато збігається. Наприклад, зазначає експерт, у Радянському Союзі добровольців, які воювали в Іспанії спочатку приховували, все взагалі відбувалося в таємниці, постачання озброєнь, техніки, участь у формуванні республіканської армії.

«Винайти велосипед дуже важко, коли є зрозуміліша напрацьована схема, яка була не лише в Іспанії. У тій чи іншій формі вона була, наприклад, у В'єтнамі, де також участь радянських фахівців не надто афішувалася», - констатує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в ОПУ розповіли, яку мету перед собою поставив путін, коли нападав на Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Галан розповів, як українці мають далі будувати власну державу.