Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва.

«Держава Люксембург – це карликова держава в центрі Європи, вона відіграє велику роль у європейській спільноті, хоч її населення лише 130 тисяч осіб. ВВП оцінюється від 35 до 45 мільярдів доларів на рік», - зазначив Соломон Манн.

За словами аналітика, найдивовижніше, що Люксембург має держборг розміром 4,5 трильйона доларів, що є чвертю державного боргу США.

«Це починає викликати питання – яким чином таке можливо? Який банк даватиме такі гроші карликовій державі? Як взагалі утримується світова система за таких дивних запозичень?», - сказав Соломон Манн.

Як зазначив експерт, якщо скласти державні борги всіх країн світу, то вийде, що вони близько 15 разів перевищують ВВП усієї земної кулі. За словами аналітика, виходячи із звичайних економічних формул та законів, це неможливо.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Неможливо мати борги, що перевищують реалізацію та випуск продукції, але це стало можливо завдяки змінам у світовій фінансовій політиці», - наголосив Соломон Манн.

Як повідомляв Знай.ua, Павло Себастьянович повідомив, чи можливо в Україні встановити суспільний спосіб розподілу національного багатства.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Попенко розповів, які є ризики для України через ситуацію на ЗАЕС.