Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Кабмін передбачив зміни до правил виплати допомоги переселенцям своєю постановою №923 від 19 серпня цього року. Переміщені особи, які подавали заявки на отримання допомоги через «Дію» ще до 30 квітня, отримають все, що їм належить, починаючи з тієї дати, коли подавали заявку через «Дію», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, є лише 2 умови для отримання такої допомоги: переселенець повинен входити до списку регіонів, мешканці яких мають право на допомогу, і він має підтвердити факт подачі заявки через «Дію», звернувшись до органу соцзахисту. Журналістка додає, що на це все українці мають час до 1 жовтня.

«Крім того, у виплатах допомоги переселенцям будуть діяти тепер нові правила. Перше – якщо до списку територіальних громад, мешканці яких мають право на допомогу, включена нова громада, то її мешканець буде мати право на виплати внутрішньо переміщеним особам з першого числа вже з наступного місяця», - розповідає Катерина Котенкова.

Також вона повідомляє, що допомога переселенцям має призначатися протягом 10 робочих днів після дати подання заявки. Якщо ж переселенець змінив місце тимчасового проживання, пояснює журналістка, і не встиг отримати допомогу на колишньому місці, то виплати призначаються йому вже за новим місце проживання.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про злиття Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, як українські міста намагаються вирішити проблему цього опалювального сезону.