Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Тарифи на комуналку залишаються незмінними тільки через війну. Як відомо, влада запровадила заборону на підвищення вартості послуг в умовах гострої економічної кризи через бойові дії. Однак у найближчому майбутньому ціни злетять у кілька разів. Це відбудеться за пів року після війни, коли термін дії мораторію буде завершено», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як розповідає журналістка, експерти назвали як мінімум 2 причини підвищення тарифів на комунальні послуги. Зокрема, зазначає вона, йдеться про збільшення собівартості комунальних послуг через загальне подорожчання всього і про відсутність у держбюджеті коштів для штучного стримування цін на комуналку.

За словами журналістки, наголошується, що, якби уряд не утримував тарифи на газ та опалення, то замість 1654 за кожну гігакалорію потрібно було б заплатити 4763 гривень. Загалом же, констатує вона, українці платять за комунальні послуги у кілька разів менше, ніж, наприклад, мешканці європейських країн.

«Електроенергія на ринку вже коштує удвічі більше, ніж платять українці, тобто 2,5 гривні замість 1,44 за 1 кВт/год. Ми платимо за газ 7,96 за куб, тоді як мали би платити приблизно 25 гривень», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що прогнозує українська розвідка восени на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нові правила виплат переселенцям.