Про це вона розповіла на каналі Знай 24 у програмі «Что дальше?» із Вікторією Панченко.

«Певні процеси щодо підготовки до опалювального сезону все одно йдуть. Уже були заклики про те, що Європа хоче скоротити споживання газу. Також було цікаве рішення від Норвегії, яка заявила, що збільшить власний видобуток під час війни, що створить певну диверсифікацію», - зазначила Олександра Решмеділова.

За словами експерткині, дуже вірогідно, що Норвегія видобутком власного природного газу може частково покрити потреби Європи, що дозволить не так болісно для кишень європейців пройти опалювальний сезон.

«Я думаю, що Європа піде шляхом, яким пішли ми: Україна прийняла рішення зафіксувати тарифи на період війни, а також на півроку після війни», - підкреслила Олександра Решмеділова.

На думку політологині, вірогідність того, що Європейський союз стане менш інтенсивно підтримувати Україну у зв’язку із важким опалювальним сезоном та енергетичним шантажуванням з боку росії є досить малою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Павло Себастьянович розповів, яка головна мета судів у державі.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Михайло Шейтельман заявив, що російський ядерний шантаж на ЗАЕС – злочин проти еволюції.