Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг може бути доступна навіть тим, хто має борги за комуналку, але є «але». Перш ніж її отримати, боржнику потрібно буде домовитися з комунальниками. Чи можуть узагалі розраховувати на субсидію громадяни, які мають борги, і як її їм отримати, розповів під час телемарафону заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, борги за комуналку в Україні вже перевищили 100 мільярдів за деякими прогнозами, при чому п’ята частина їх накопичилася вже з початку цього року. За словами журналістки, дуже багато громадян не можуть сплачувати комунальні послуги в повному обсязі, а субсидії їм не дають через непогашений борг.

Водночас вона пояснює, що, якщо люди повернуть свої борги комунальникам ще до початку опалювального сезону і якщо раніше їм уже призначали субсидію, то і в новому сезоні вони можуть розраховувати на автоматичне продовження субсидії. Якщо ж повернути весь борг одразу немає чим, додає журналістка, то доведеться укладати договір про реструктуризацію боргів із кожним постачальником комунальних послуг окремо.

«За укладених договорів про реструктуризацію боржник також отримає право на субсидію. Субсидія, каже Музиченко, має сприяти розвитку культури своєчасної оплати комунальних послуг», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович повідомив, чому в Україні не відбулося стрімке зростання економіки.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи можна пройти опалювальний сезон без електроенергії в будинках.