Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Було по-різному, було дуже багато проблем для бізнесу, пов'язаних із діями інспекцій. Кількість тут не головна, бо 56 тисяч інспекторів нічого не означає, коли до них додати ще інші контрольні установи, наприклад, СБУ, тих, хто бореться з корупцією тощо. І загалом намалюється вся система, яка працює за такою філософією, де вважає себе господарями системи підприємців», - заявив Пьотр Кульпа.

За словами політолога, кожна перевірка – це спосіб «відмити» додаткові гроші, отримати додатковий дохід, який не показується у витратах підприємця і який змушує багатьох працювати в тіні. Пьотр Кульпа зазначив, що за таких умов багато людей, які ведуть бізнес, у результаті ніде нічого не реєструють і почуваються краще, ніж ті, у кого весь бізнес ведеться відкрито та прозоро.

«Це свідчить про низький рівень ефективності, тому що вони (інспектори – Ред.) сліпі, карають тих, хто хоча б намагається працювати чесно, впливають на абсурдний розподіл капіталу і змушують дуже багатьох саме йти з України. І це проблема, тому що люди готові іноді заплатити більше і піти на якісь інші логістичні пожертвування, щоб з цим усім не мати справу», - додав Пьотр Кульпа.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політологиня Олександра Решмедилова заявила, що Норвегія збільшить видобуток газу задля забезпечення Європи.

Також Знай.ua писав, що Павло Себастьянович повідомив, чому в Україні не відбулося стрімке зростання економіки.