Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, у своїй діяльності він консультує органи місцевого самоврядування та органи влади у питаннях щодо житлового фонду, водоканалу, теплокомуненерго, як усе це має функціонувати. Тобто, констатує він, йому доводилося зіштовхуватися і зі станом мереж, і зі станом житлового фонду, він бачить реальну картину.

«Все це функціонує буквально на волосині. Щоразу ми наближаємося чи віддаляємось у будь-якій громаді від екологічної чи техногенної катастрофи», - наголошує Олег Попенко.

Принагідно він згадує, що президент обіцяв ще у 2019 році зробити повний технічний аудит всього житлового фонду, але нічого не зробив поки що і реальної картини не бачить ніхто, навіть Кабмін. Зокрема, додає експерт, вони навіть не знають точної кількості багатоквартирного житлового фонду на момент 2019 року. За його словами, востаннє кількість багатоквартирних будинків рахували ще за уряду Азарова - 230 тисяч, потім за Порошенка житловий фонд став ніби проблемою людей, оскільки це їхня власність.

«Хоча в законі прописано, що перед тим, як передати людям житло, органи місцевого самоврядування, які були фактичними останніми керуючими, мали його повністю відремонтувати, повернути до первинного стану на момент 1991 року і потім передати людям. Відповідно нічого цього не виконано, жодна норма закону, на цьому все», - пояснює Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович повідомив, чому в Україні не відбулося стрімке зростання економіки.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи можна пройти опалювальний сезон без електроенергії у будинках.