Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«З початком осені ціни в Україні знову будуть зростати. Насамперед, звичайно, подорожчають ціни на продукти, також на товари і послуги першої необхідності. Зміна цін і темпи їхнього зростання дуже багато в чому будуть залежати від ситуації на світовому ринку. І від того, наскільки грамотною буде економічна політика уряду, буде залежати все», - стверджує Катерина Котенкова.

За словами директора Інституту соціально-економічної трансформації Іллі Несходовського, повідомляє журналістка, ціна на продукти значною мірою буде залежати від зібраного в Україні врожаю. Водночас вона додає, що в багатьох місцях, де аграрії мають збирати вирощене, йдуть бойові дії, тобто держава може втратити частину врожаю.

«Електроенергія. Тут усе буде залежати від того, як буде розвиватися ситуація навколо ЗАЕС. Якщо Енергодар вдасться звільнити і Запорізька атомна електростанція перейде під контроль України, то необхідності підвищення тарифів на електроенергію не буде і вони будуть залишатися такими, як вони є», - пояснює Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, якщо українська влада поверне податки на паливо, але при цьому його вартість на світовому ринку буде знижуватися, то і в Україні вона не буде зростати. Від ціни на пальне, додає журналістка, залежить і вартість проїзду, яка з початку війни з так уже зросла.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кульпа розповів, чому багато підприємців в Україні воліють працювати в тіні.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, у якому стані сьогодні перебуває житловий фонд України.