Про це він розповів на каналі Руслана Бізяєва у програмі «Диктатори та спорт».

«Професійний спорт, як спорт, який першочергово шкідливий для здоров'я, передбачає систему допінгу і вся світова система антидопінгу – це «не спійманий – не злодій», - зазначив Артем Франков.

За словами журналіста, очевидно, що в СРСР дуже була розвинена допінгова система, тому що спорт для тоталітарних держав – це спосіб самоствердження та спілкування зі світом.

«У демократичних країнах держава навряд чи могла у подібному брати участь. Там це могло бути на рівні окремих команд, господарів клубів чи навіть лабораторій», - наголосив Артем Франков.

Як зазначив експерт, до 60-х років минулого століття допінг контролю як такого не було, але самі допінг-препарати вже були.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Почали перевіряти, коли побачили, що люди почали вмирати (на змаганнях, - Ред.), піна з рота йшла і багато іншого, тобто бачили, що ці люди під якимись хімікатами», – сказав Артем Франков.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Павло Себастьянович пояснив, чи українська економіка витримає затяжну війну.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Руслан Бізяєв заявив, що шойгу відійшов на другий план в управлінні армією росії.